Over ons

U kunt bij ons terecht voor uiteenlopende werkzaamheden:

  • Ontwerp & advies
  • Aanleg
  • Onderhoud
  • Klimmend snoeien en rooien van bomen 

Welling Tuinen, prettige lui om mee te werken. Ze werken heel secuur en netjes. Ze zijn flexibel, denken echt mee (naar budget) en zijn initiatiefrijk. – Fam. Van Tiel –

Willem Welling, eigenaar Welling Tuinen heeft van zijn passie zijn vak gemaakt. Op zijn twaalfde stond hij al fluitend onkruid weg te halen in de tuin van zijn oma. Op zijn 36e fluit hij nog steeds:  Klimmend aan een boom, op zijn knieën in het zand,  op zijn graafmachine en snoeiend aan een heg. Plezier staat centraal. En juist dat plezier maakt van hem een vakman in hart en nieren. En zorgt iedere keer weer voor een bijzonder resultaat.

Willem: “Door te luisteren naar de klant proberen wij met onze ervaring en het gebruik van eigentijdse tuinontwerpen, duurzame materialen en een passende beplanting een tuin te creëren die precies past bij de klant en ook herkenbaar is als een tuin van Welling Tuinen: Een tuin waarin alles klopt. Tot in de kleinste details.

Wat mijn vak extra leuk maakt is de afwisseling. De ene dag zit ik in de top van een boom. De andere dag regel ik het tuinonderhoud voor een bedrijf of adviseer ik klanten in een passende beplanting. Naast het praktische van mijn vak, vind ik het heerlijk om mee te denken met de klanten en tevreden gezichten te zien als we de laatste hand leggen in hun droomtuin.”

Al ruim tien jaar werkt Willem samen met Tim Saunders. Aan één woord hebben zij genoeg. Tim staat voor creatie: als tuinarchitect creëert hij met Willem en de klanten van Welling Tuinen prachtige projecten. “Het is niet alleen de tuin die mij inspireert. Voor mij gaat het altijd om het totaalplaatje. Van wie is de tuin, wat voor soort huis hoort erbij en wat voor functie krijgt de tuin.  De combinatie van deze drie geeft mij inspiratie. Daarnaast vind ik het fantastisch om klanten te adviseren in beplanting. Waarom altijd kiezen voor Lavendel, Hortensia of Skimmia als er nog zoveel andere mooie planten zijn? Ieder project zie ik als een uniek project. Want iedere klant is anders. Dus ook iedere tuin.”

jibberOver ons